четверг, 18 февраля 2016 г.

- Թխվածքաբլիթ «Ընկույզ»



Բաղադրությունը` для теста: 1,5 բաժակ այլուր 70գրամ կարագ 3 ճաշի գդալ շաքարավազ 1 հատ ձու
1/3 թոյի գդալ փխրեցուցիչ Մի պտղունց աղ Միջոիկի համար 1 բանկա եփած խտացրած կաթ Պատրաստման եղանակը` 1. Ձուն հարել շաքարավազի հետ, մինչև շաքարավազը հալվի:Կարագը հալեցնել , թողնել մի քիչ մնա ,այնուհետև անընդատ խառնելով ավելացնել ձու: Ալյուրը մաղել փխրեցուցիչի և մի պտղունց աղ հետ: Ավելացնել ալյուրը ձվի խառնուրդի և խմոր հունցել: 2.Խմորը բաժանել ոչ մեծ ,բայց նույն չափի գնդիկների դնել հատուկ ընկույզի կաղապարի մեջ, սեղմել և թխել միջին ջերմության ջեռոցում երկու կողմերից: 3.Դեռ չսառած` միջուկը դնել մեջը: Կարելի է միջուկին խառնել մանրացրած ընկույզ կամ թխվածքաբլիթ: Օրինակ, կարելի է իբրև միջուկ վերցնել երկու տուփ խտացրած կաթ` մեկը եփած, մյուսը` սովորական: Սովորական խտացրած կաթին փշրած թխվածքաբլիթ խառնել, ոչ ջրիկ չլինի: Եփած կաթին ընկույզ խառնել, կստացվեն երկու տեսակի ընկույզներ:

Комментариев нет:

Отправить комментарий